Master Class Agenda

Time		Activity	Speaker
9.30	30 mins	Introductions	IPO -
0.00	00 1111110	Scene set	Outreach
		Course overview	
		Housekeeping	
		Introduction to case study	
10.00	1 hours	Presentation: What are trade marks?	Trade Mark
10.00	1 Hours	What can be trade marked? (name, logo,	Examiner
		colour, music, shape etc.)	LXamillo
		Other types of marks	
		Unregistered marks	
		Unacceptable marks	
		Unacceptable marks	
11.00	15 min	Break	
11.15	1 hour	Practical session: Trade mark searching	Trade Mark
		Databases available	Examiner
		Searching exercise	
12.15	35mins	Presentation: Trade Marks tribunal	Hearing
		<ul> <li>Types of action before the registry</li> </ul>	Officer
		<ul> <li>Grounds for opposition</li> </ul>	
		<ul> <li>Who can oppose and How to oppose</li> </ul>	
		Effects of opposition	
		The opposition process	
		Appeals	
		Case study	
12.50	10minutes	Trade Marks exercise	IPO -
			Outreach
13.00	30 mins	Lunch	
13.30	1 hour	Presentation: Copyright	Copyright
		What is copyright?	policy
		What does it protect?	advisor
		Qualification for copyright protection	
		Copyright owners: what do they get?	
		Using Copyright	
		Copyright licenses	
		Copyright infringement	
		Protecting copyright	
14.30	15mins	Copyright exercise	IPO -
			Outreach
14.45	45mins	Designs	Design
		What is a Registered Design?	Examiner

		What designs can be registered?	
		<ul> <li>Informed users</li> </ul>	
		<ul> <li>What is unregistered design right?</li> </ul>	
15.30	15mins	Break	
15.45	30mins	Practical: Registered designs searching	Design
		<ul> <li>Databases available</li> </ul>	Examiner
		<ul> <li>Design searching exercise</li> </ul>	
16.15	15mins	Designs exercise	IPO -
			Outreach
16.30		Finish	

Time		Activity	Speaker
9.30	5mins	Course overview	IPO -
		Housekeeping	Outreach
9.35	1.15hour	Presentation: Patents	Patent
		What is a patent?	Examiner
		What is an 'inventive step'?	
		Exclusions	
		The application process	
10.50	15mins	Break	
11.05	1 hour	Practical: Patent searching	Patent
		Databases available	Examiner
		Searching exercise	
12.05	15mins	Patents exercise	IPO -
			Outreach
12.20	30mins	Practical: Drafting a claim	IPO -
			Outreach
12.50	30mins	Lunch	
13.20	60mins	Enforcement	IPO
14.20	50mins	IP Abroad, Licensing, NDAs	IPO -
		, <u> </u>	Outreach
15.10	20mins	Break	
15.30		Presentation: CIPA and ITMA	Patent and
		Who are they and what do they do?	Trade
		Why do clients need attorneys?	Mark
		When should you instruct and attorney?	Attorney
		How attorneys add value	from CIPA
16.30		End	

Time		Activity	Speaker	
9.30	5mins	Course overview	IPO -	
		Housekeeping	Outreach	
9.35	55mins	Refresh of IP	IPO -	
			Outreach	
10.30	2:20	Exercise 7: IP review based on case study	IPO -	
	hrs		Outreach	
		Group work and presentation time		
12.45	15mins	Sum up and next steps	IPO -	
		Any questions	Outreach	
13.00		End		