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Thank you for your email dated 24 June regarding the e|lg|bl|lty criteria for Continuity of Education
Allowance (CEA) in which you seek further information. :

Please accept my apology for not cIarifying which of the documents you listed was ‘the Authoritative
one’. The overarching or authoritative document for allowances policy is JSP752 (Tri-Service
Regulations for Expenses and Allowances). Of the documents that you referred to, the DIN would
have represented the overall authority, only until the next opportunity at which the JSP could be
updated; this is indicated in para 7 of the DIN which states:

“7. The regulations contained in JSP752 will be amended to reflect the changes outlinéd
‘within this DIN effective from 1 August 2013. When amended, JSP752 will have primacy over
this DIN.”

On your supplementary guestion as to why the the CEA Governance Team (CEAGT) can overturn the '

-decision by a Commanding Officer (CO) and the Assignment Authority (AA) if both consider a Service

Person to be mobile, it is not possible to explain why this would occur without knowing the specific
circumstances of any case. Ultimately, it is the CEAGT that allows the prospective claimant to claim
CEA, so presumably it would have some knowledge of the claimant’s potential eligibility that the CO
or AA does not. Alternatively it may not agree with the justification provided by the CO is support of
borderline cases.

I hope this explains the situation satisfactorily for you, but | also remind you that if a Service person
disagrees with a decision made regarding their eligibility to any allowance, they are entitled to
submit casework requesting a review of the decision. Such a review could not be appropriately
considered by this I|ne of correspondence.

Yours sincerely,

Defence People Secretariat




